Menu Close

Multilingvism si OLS

Multilingvismul este una dintre priorităţile programului Erasmus +. Scopul UE este ca fiecare cetăţean să aiba ocazia să înveţe cel puţin două limbi străine, de la o vârstă timpurie.

Portalul Online Languages Support (OLS) oferă sprijin lingvistic participanţilor la mobilităţi de minim trei luni, pentru limba de studiu din cadrul activităţilor tip Key Action 1. Acesta include o testare obligatorie a competenţelor lingvistice înaintea plecării, cursuri online în timpul stagiului la universitatea gazdă, şi o testare obligatorie la finalul stagiului la universitatea gazdă. Rezultatul testului susţinut înaintea plecării nu va împiedica cu nimic plecarea participantului, indiferent de nivelul obţinut. Testul va fi susţinut doar de către participanţii selectaţi pentru mobilitate, în urma unei licenţe primite prin e-mail de la coordonatorul instituţional Erasmus + (al Universităţii Hyperion din Bucureşti). Studentul va trebui să răspundă, pe calculator, online, time de ~40 de minute, la întrebări de gramatică, vocabular, citire şi ascultare. În funcţie de rezultatul obţinut, va primi licenţa pentru un curs online, pe toată perioada stagiului in străinătate.

Cursurile OLS se împart în cinci tipuri de activităţi: “Home” şi “All Lessons” vă oferă acces la toate resursele OLS; secţiunea “Live Coaching”, cu un tutore/meditator şi clipuri/o bibliotecă online (MOOC-uri); secţiunea “Completed Sessions” vă ofera acces la toate sesiunile MOOC care au fost deja live; prin Forum, puteţi comunica cu alţi participanţi la OLS; în fine, secţiunea “News”, cu filmuleţe şi articole. Limbile care au disponibile toate nivelele sunt: engleza, franceza, spaniola, germana, italiana şi olandeza.

Ca structură, un curs de limbă-vocabular, de exemplu, este alcătuit dintr-o animaţie, un grup de exerciţii care permite o reviziure rapidă şi practicarea vocabularului ţintă, exerciţii de pronunţie, o recapitulare cu jetoane (‘flashcards’) şi un test rezumativ.